Ήρθε η ώρα να αποκτήσετε επαγγελματικό email της μορφής This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Διαβάστε τις εναλλακτικές που έχετε και επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο!

Τρεις είναι βασικές επιλογές, από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε!

Η πρώτη είναι να χρησιμοποιήσετε τον email client που δικαιούστε από το πακέτο Hosting που έχετε αγοράσει και στο οποίο φιλοξενείται η ιστοσελίδα σας. Είναι η πιο απλή λύση, στην οποία καταφεύγουν οι περισσότεροι. Συνήθως, σας επιτρέπεται να δημιουργήσετε όσα emails accounts επιθυμείτε και να τα διαχειριστείτε μέσα από το control panel, π.χ. εμείς σας παρέχουμε cPanel. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει χρέωση ανά account. Το βασικό μειονέκτημα είναι τα emails μοιράζονται τον ίδιο χώρο με την ιστοσελίδα σας και δυστυχώς, αυτός είναι πεπερασμένος, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εσάς να διατηρείτε τα emails σας τοπικά, στο Outlook σας και να μη μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά εν κινήσει κλπ κλπ. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι η λειτουργία των emails σας εξαρτάται από τον server, στον οποίο βρίσκονται... και εντάξει, μπορεί να παρέχουμε πολύ καλές υπηρεσίες και εμείς και αλλά και πολλές ακόμη εταιρείες hosting, αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε γίνει ούτε Google ούτε Microsoft!

Η δεύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε την επαγγελματική λύση της Google gsuite.google.com. Έαν έχετε ήδη gmail account, το όλο περιβάλλον θα σας φανεί πολύ οικείο καθώς το περιβάλλον διαχείρισης είναι ακριβώς το ίδιο. Μπαίνετε στο www.gmail.com, κάνετε log in με το This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και το password σας και βλέπετε τα emails σας. Είτε από το σπίτι, είτε από το κινητό, είτε από κάποιον browser, είτε από το tablet! Βασικά χαρακτηριστικά είναι η χωρητικότητα των 30 GB ανά account (στη basic έκδοση), η διαλειτουργικότητα σε κάθε συσκευή είτε με τις native εφαρμογές της google είτε με άλλες (π.χ. outlook), ενώ τα 30 GB μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για αρχεία κλπ μέσα από το Google Drive. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα του online editing αρχείων μέσα από το google docs, το google sheets κλπ, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα της ταυτόχρονης Online επεξεργασίας αρχείων από πάνω από 2 χρήστες! Και όταν λέμε ταυτόχρονη, εννοούμε ταυτόχρονη και όχι σε read more mode! Το μόνο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αρνητικό είναι ότι υπάρχει χρέωση ανά user, ανά έτος και άρα σε σχέση με την πρώτη επιλογή, δεν κάνουμε επαγγελματικά emails accounts έτσι για πλάκα, αλλά σε όποιον πραγματικά τα χρησιμοποιεί... Δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του gsuite.google.com κάνοντας κλικ εδώ >>

Η τρίτη επιλογή είναι η επαγγελματική λύση της Microsoft Office 365. Εδώ παρέχονται περισσότερες επιλογές από τη Google, καθώς υπάρχουν εκδόσεις που δίνουν άδεια χρήσης και στα προγράμματα του Office (Word, Excel κλπ). Έχει τα ίδια πλεονεκτήματα και τα ίδια μειονεκτήματα με τη Google λύση. Η βασική διαφορά είναι ότι στην έκδοση Essentials (αντίστοιχη της google basic), δίνονται 50 GB χώρος για emails (αντί για 30 GB της Google) και επιπλέον 1 TB (!) χώρος για το OneDrive (ενώ στη Google τα 30 GB μοιράζονται μεταξύ emails και google drive). Όπως είπαμε, το βασικό μειονέκτημα σε σχέση με την πρώτη επιλογή είναι ότι υπάρχει χρεώση ανά χρήστη, ανά έτος. Δείτε περισσότερα χαρακτηριστικά εδώ >>

Τι προτείνουμε;

Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε την πρώτη επιλογή, αν και εμάς, ως εταιρεία, μας συμφέρει περισσότερο διότι θα σας προμηθεύουμε με online δίσκους μεγαλύτερης χωρητικότητας και άρα θα έχετε ακριβότερες υπηρεσίες σε εμάς!

Αν όμως μας ακούσετε και πρέπει να επιλέξετε μεταξύ Google και Microsoft, τότε επιλέξτε τη Google, εάν απλά θέλετε να διαχειρίζεστε το email σας (καλύτερη αναζήτηση, πιο οικείο περιβάλλον) ή επιλέξτε τη Microsoft, αν χρειάζεστε περισσότερο χώρο, κοινόχρηστο χώρο μεταξύ των χρηστών, offline χρήση των προγραμμάτων του Office, χρήση του Outlook, καλύτερη διαχείριση επαφών και ημερολογίου (exchange).

Να σημειώσουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις παρέχεται η δυνατότητα online, ταυτόχρονης, επεξεργασίας αρχείων, η δυνατότητα πρόσβασης από κάθε συσκευή, από κάθε browser (gmail.com VS office.com), πλήρης πίνακας διαχείρισης των υπηρεσιών, δωρεάν role emails (info, contact, news, admin κλπ.) ενώ δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας και μη διαθεσιμότητας της υπηρεσίας!

Κλείνοντας, να τονίσουμε ότι μπορείτε μόνοι σας να ρυθμίσετε τη νέα επαγγελματική υπηρεσία emails, αλλά καλύτερα θα ήταν να το κάνουμε εμείς για εσάς, να στήσουμε τα νέα σας emails και να σας βοηθήσουμε με τη μεταφορά των υφιστάμενων δεδομένων σας, εφόσον χρησιμοποιούσατε ήδη εταιρικά emails.

Εάν λοιπόν επιθυμείτε έναν αξιόπιστο συνεργάτη, επικοινωνήστε μαζί μας!